Kararlılık ve İstikrar

Photo by Tirachard Kumtanom on Pexels.com

Hayatımızda birçok konuda bu iki kavramın faydasını görmek mümkündür. Özellikle de gelecekte belli bir hedef ya da plana sahipseniz kararlılık ve istikrar sağlamadan başarıya ulaşmak uzun, zahmetli bir süreci beraberinde getirecektir. Herhangi bir konu da başarılı olmak, hedeflere ulaşmak ve isteklerinizi yerine getirmek için kararlı olmanız gerekir. Eğer gerçekten bir konuda ulaşmak istediğiniz noktaya gelebilmek istiyorsanız yaptığınız işe sürekli olarak devam etmeli ve karar değiştirmemelisiniz.

İstikrar ise kararlılığın beraberinde gelen bir durumdur. İstikrar kavramı aslında tam olarak süreklilikle uyuşmaktadır. Bir konuda sürekli bir çaba harcamak size istikrar kazandırır. Bu sayede vaktinizi doğru şekilde kullanmış belli bir çalışma, emek harcama süreciyle birlikte adım adım yeterli seviyede ilerlemeyi başarmış olursunuz.

Yaptığımız Her İşte Kararlı Olmak

Photo by Pixabay on Pexels.com

Her konuda kararlı olmak sizce mümkün müdür? Günümüzde yapmakta olduğumuz, uğraş verdiğimiz her işte başarıya ulaşamadığımız ya da istediğimiz şekilde tamamlayamadığımızı görmek mümkündür. Bunun sebebi bir süreden sonra o hedefimiz ya da isteğimizden vazgeçiyor olmamızdır. Kararlılığın başında hevesli olmak gerekir. Üniversitede hayalini kurduğu bölüme girmek isteyen bir öğrenci bu hayalinde çalışma sürecinde zorlanınca vazgeçmemelidir. Bir iş yerinde çalışırken yaptığınız işin can sıkıcı olması istediğiniz konuma gelme konusunda önünüze çıkmamalıdır.

Kararlı olmak, azimli olmak ve pes etmemek kişinin kendi iradesinde bulunan durumlardır. Eğer gerçekten herhangi bir konuda yeterince çaba harcarsanız istediğiniz şeye ulaşmanız mümkün olacaktır. Üstelik istikrarlı bir şekilde çaba harcadığınızda bu hayalinizin çok daha kısa süre içerisinde gerçekleşebileceğini görmeniz mümkündür.

İstikrar Zamanla Nasıl Kazanılır?

Photo by Burst on Pexels.com

Şahsi fikrime göre istikrarlı olmak kararlı olmaktan çok daha zordur. Çünkü kararlılık aklınıza koyduğunuzu başarmak üzerine yalnızca düşünmekten geçerken, İstikrar sürekli bir harekete geçme durumu olarak bilinir. Öğrencilerin derslerindeki en büyük sorunu istikrarlı çalışmamaktan gelir. Çalışanların yükselmesini engelleyen başlıca sorun istikrarlı bir şekilde performans sağlayamamaları nedeniyledir. Aslında sürecinde başlangıcı istikrar kazanmakla olur. Peki, istikrar zamanla nasıl kazanılır? Bunun için uygulamanız gereken bazı yöntemler şunlardır;

  • Yaptığınız işleri, adımlarınızı ve hedeflerinizi not etmek
  • Günden güne ilerleyişinizi gözlemlemek
  • Daha fazlasını başarabilmek umuduyla süreci daha da hızlandırmak
  • Yeni hedefler koyarak ilerlemek
  • Sonuç odaklı olduğu kadar süreç odaklı da çaba harcamak

Tüm bunlar ve daha fazlasını uygulayarak istikrar kazanmak mümkündür. Ders çalışan bir öğrenci sürekli olarak aynı düzenle çalıştığında istikrar kaybedebilir. Bir çalışan aynı işi tekrar ettiği sürece yaptığı işten keyif almamaya başlayacaktır. İş kurmak üzere hayal kuran bir girişimci uzun bir yolun sonunda hedefine ulaştığında yeterince memnun kalmayabilir. Bu yüzden adım adım ilerlemek, değişikliklere yer vermek her zaman önemlidir.

Başarıya Giden Yolun Anahtarı

Başarıya giden yolun anahtarı yalnızca çalışmaktan geçer. Emek harcanmadan başarılı olmak pek de mümkün değildir. Hiçbir yetenek peşinde bir çaba ya da gayret olmadan gelişim gösteremez. Bu sebeple başarılı olmak, hayallerine ulaşmak isteyen insanların sürekli olarak hayalleri için çalışması, vazgeçmemesi ve pes etmemesi gerekmektedir. Herkesin bolca hayaller kurduğu, çoğu kişinin ise inançsızlık ve isteksizlik nedeniyle bu hayallerinden vazgeçtiğini görebilirsiniz. Siz hayallerini ve hedeflerini geride bırakanlardan olmayın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s